Projekt azonosító: VCA-KP-1-2021/4-000195

Kedvezményezett:  Veszprém Megyei Értelmi Fogyatékossággal élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége  Közhasznú Egyesülete Tapolca


A Veszprém Megyei ÉFOÉSZ KH Egyesület a Városi Civil Alap 2021. évi pályázati kiírására nyújtotta be támogatási kérelmét, melynek célja volt, hogy a 2021. és 2022. évek során integrációs programsorozatot valósítson meg, melyben a Veszprém Megyében élő fogyatékossággal élő és ép személyek közötti kapcsolatokat fejleszti.


A Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt. a kérelmünket 3 000 000 Ft támogatásban részesítette. A támogatási összegből az alábbi rendezvények valósultak meg:

2021. augusztusban kétnapos integrált találkozót szerveztünk, mely során a Balatongyöröki ifjúsági táborban felnőtt ép és sérült személyek közösen vettek részt.

2021. október – december folyamán több alkalommal adventi készülődésen vettünk részt, majd közös karácsonyi ünnepséget tartottunk.

2022. májusban családi integrációs napot tartottunk Sümegen, ahol a sérült és ép résztvevők lovagi tornát is közösen megtekinthettek.

2022. májusban és júniusban szakember bevonásával előadást szerveztünk: Suri Irén pszichológus segítségével a tájékozódáshoz igyekeztünk hozzájárulni.

2022. májustól indult a Szögletes Kerék Színházi előadásunk, ahol a fogyatékkal élő résztvevőink folyamatos munkával készültek az előadásokra, melyeket ép és fogyatékkal élő nézők előtt mutattak be.

Ehhez kapcsolódóan a nyár folyamán két alkalommal is táborban vettek részt a szereplők, ahol a mindennapi felkészülés mellett az integrációs játékok is nagy szerepet kaptak.


A projekt eredményeként jelentősen fejlődött mind a sérült, mind az ép résztvevők érzékenysége, ezzel a projektben tervezett cél, hogy  az integrációs folyamat elinduljon, teljesült.

2023. évben folytatódnak a programok!


A projekt 2021-2022. években valósult meg. Köszönjük a BGA Zrt támogatását!


Veszprém Megyei ÉFOÉSZ  KH Egyesület