• ÉRINTETTEKNEK

Gyerekeknek játszóház

A szülőknek tartott klubfoglalkozás ideje alatt a gyerekeknek játszóház keretén belül felügyeletet biztosítunk. A gyerekeknek a felügyelet ideje alatt különböző kézműves foglalkozást biztosítunk. Szülőklub foglalkozások minden 2. hónap 2. péntekén 15 órától a Nevelési Tanácsadóban (Tapolca, Nagyköz u. 1-3)

Zene terápia

Heti egy alkalommal biztosítja egyesületünk a fogyatékkal élő személyek részére zene terápiát a sérült képességek fejlesztése, motorika fejlesztése a szociális attitűdök kialakítása céljából.

Judo foglalkozások

Hetente egy alkalommal egy Judo-oktató és egy konduktor jelenlétével foglalkozást tartunk a fogyatékkal élő gyermekek részére.

Tánc foglalkozások

A nappali intézetbe heti alkalommal jár tánctanár, akik különböző koreográfiákat tanít be a fogyatékkal élő személyeknek. A foglalkozáson tanultakat több ízben is bemutathatták a sérült emberek a nagyközönség előtt.

Dráma

A dráma foglalkozás ideje alatt különböző szerepjátékokat játszanak el a fogyatékkal élő személyek.

Lovasterápia

A lovasterápia orvosi, pedagógiai,pszichológiai indikáció alapján, terápiás céllal alkalmazott egyéni vagy csoportos foglalkozás a ló segítségével. Célja a károsodás, sérülés, fogyatékosság ismeretében a ló és a lovaglás hatásainak felhasználása a minél eredményesebb gyógyulás, állapotmegőrzés, képességfejlesztés, habilitáció és rehabilitáció érdekében. Lovasterápia heti rendszerességgel Kertán.

 

    • SZÜLŐKNEK

Szülő klubfoglalkozások két havonta

A klubfoglalkozáson az értelmileg akadályozott gyermekek szülei vesznek részére, mely keretében különböző előadókat hívunk meg, ezzel is biztosítva a szülök megfelelő tájékoztatását, valamit az őket érintő problémák megoldásában próbálunk segítséget nyújtani. Előadók: jogász, pszichológus, természet gyógyász, szociális szakember.

 

    • SZAKEMBEREKNEK

Könnyen érthető tanfolyam

Képzést tartottunk könnyen érthető témában, gyógypedagógiai területen dolgozó szakemberek számára. A képzésen a résztvevők megismerkedhettek az új ENSZ Konvencióval, a megértési nehézséggel élők világával, a könnyen érthető módszer alkalmazásának lehetőségeivel. A képzés elmélet és gyakorlati elemekből épült fel.

Esetmegbeszélés

Az ÉFOÉSZ Tapolcai Közhasznú Egyesület által működtetett, valamint szakmai irányítása alatt álló szolgálatok, intézmények havi egy alkalommal szakmai esetmegbeszélést tartanak. A szolgálatok, intézmények tevékenységeinek ismertetése és értékelése, a felmerülő problémák megbeszélése, megoldási tervek elkészítése, valamint kölcsönös információ csere céljából.